1 Stay tuned

Midden 2024 opent een gloednieuwe Experience Factory zijn deuren in Antwerpen!

Meer dan tien jaar na het einde van Opel Antwerpen, de iconische autoassemblagefabriek van General Motors, is er weer bedrijvigheid op de oorspronkelijke site aan de Noorderlaan.

Autogroep Beerens verwierf de leegstaande gebouwen en transformeerde ze de afgelopen drie jaar tot een multifunctionele site. Plant 1, De autofabriek, zal een ontmoetingsplaats zijn voor een divers publiek dat zich zal kunnen bedienen uit een brede waaier aan mobiliteitsdiensten afgestemd op de toekomst.

Op de 2e verdieping van dit iconische gebouw zal Experience Factory haar intrek nemen. Je mag je verwachten aan maar liefst 14.000 m² vol competitieve activiteiten, winnaars en electric fun. En dat in de sfeer van toen! Hier creëer je unieke herinneringen samen met vrienden, familie en collega’s. Groepen tot 700p kunnen ongeremd samen genieten.

De hoofdactiviteit blijft eveneens in het teken staan van mobiliteit, Experience Factory Antwerp zal niet minder dan het langste kartcircuit van Europa in 3 verdiepen huisvesten. Een vloot van 70 elektrische karts zorgt ervoor dat iedereen op zijn tempo kan racen op het circuit met een lengte van 1,2km.

En daar stopt het niet mee, want er worden nog vele andere unieke activiteiten toegevoegd! Denk maar aan High-end Axe Throwing, Tech-infused Golf, Social Darts, Arcades, …

In onze Bar, Restaurant of Evenementenruimte draait alles om het creëren van een relaxte en gastvrije sfeer.

Experience Factory Antwerpen is het product van de jarenlange operationele kennis verworven tijdens de uitbating van haar magnifieke locatie te Eupen en de technische kennis van het zusterbedrijf ProKarting. ProKarting bouwt kartcircuits over heel Europa.

De site zal op termijn werk bieden aan meer dan 500 personen, de volgende diensten zullen er worden aangeboden door de groep Beerens en dit op een steenworp van het centrum van Antwerpen:

 • Directe levering van online verkochte voertuigen;
 • Afleverpunt voor nieuwe merken van auto’s die nog geen dealernetwerk hebben;
 • Magazijnen voor last mile-delivery;
 • Het herstellen, onderhouden en stockeren van wagens;
 • Carrosserie afdeling;
 • Carwash;
 • Drive-in voor aankoop van 2e handswagens;
 • Controle voor periodieke technische keuring;
 • Contactcenter voor testritten;
 • Ontlenen van deelwagens en -fietsen;
 • Een hub voor laadpalen en snelladers;

Een reconversie van een site op dergelijke schaal brengt onvermijdelijk uitdagingen met zich mee op vlak van duurzaamheid, verduurzaming en ecologie. De site zal omgeven worden van groenvoorziening en een daktuin.

Ready for some electric fun in de lente van 2024!

2 Take a look
3 The track

Contactez-nous!

Contactez-nous - Nous sommes disponibles 7/7 jours de 11h à 22h !

Address:
Opening Hours: